?>
KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde - zondag 05 mei 2019

De Beker van de Voorzitter
Sporting Neerland – FC Chossel Sp. 0-2

Na een spannende wedstrijd, waarbij voetbal echt een feest was, tussen beide teams uit 3° afd., ging de beker finaal naar het jeugdige Chossel Sport, geruggesteund door een flinke schare luidruchtige supporters. Beide ploegen predikten technisch voetbal aan een hoog tempo, wat wel in de kaart speelde van Chossel Sport die het openingsdoelpunt voor hun rekening nam. Een rechtstreekse vrije trap vanop een 20-tal meter voor doel, werd op Messiaanse wijze omgezet (0-1). Sporting Neerland, jammerlijk genoeg niet op volle sterkte, bleef niet bij de pakken zitten en dwong de Chossel portier tot enkele uitmuntende reddingen. Het beslissende doelpunt werd net voor affluiten gescoord na een prachtig opgezette aanval zodat de Chossel aanhang een dilirium nabij waren. Een prachtige wedstrijd tussen 2 uitmuntende teams waarbij het leidende trio (op het einde een kwartet) een dikke pluim verdienen. Enkele sfeerbeelden: https://www.facebook.com/pg/Kavvvvoetbalantwerpen/photos/?tab=album&album_id=644180116026683

De Beker Marcel van Bouwel
Dynam – Club BP 2-0

Twee toonaangevende clubs uit de hoogste afdeling, Club BP (4°) en Dynam (vice kampioen) dienden, in dit laatste duel van het seizoen, uit te maken wie de beker mee naar huis mocht nemen. Het werd een stevige, maar faire partij, waarbij zowel Club BP als Dynam mogelijkheden kregen om te scoren doch de opgelegde kansen niet konden verzilveren. Na rust kwam een scherp inzenden vanop rechts tussen de BP- doelman en een Dynam spits en tot onze verbazing verdween de bal wel in doel (1-0).  Club BP deed er alles aan om de gelijkmaker te scoren doch Dynam gaf geen duimbreed toe en scoorde zelfs, na een mistasten in het centrum van de BP- verdediging, het beslissende doelpunt (2-0). Euforie en verslagenheid lagen hier dicht bij elkaar maar alles werd terug in evenwicht gebracht na afloop wedstrijd, waar we zelden zulk een positieve sfeer hebben mogen genieten. Community singing, farandole met de scheidsrechter op kop, ja tot zelfs sky-diving brachten iedereen in “hogere” sferen en bewezen dat voetbal inderdaad wel een feest kan zijn! Finaal een afsluiter van het seizoen om U tegen te zeggen…..aan allen een prettige vakantie en hopelijk tot volgend seizoen !!  Enkele sfeerbeelden: https://www.facebook.com/pg/Kavvvvoetbalantwerpen/photos/?tab=album&album_id=644180116026683

Het Loo – VC Kangoeroes (5-1)

Al na 7 min. opende een gretiger spelend Het Loo de stand (1-0) om, via hun moeilijk te stoppen spits, VC Kangoeroes nog een 2-de doelpunt aan te smeren net na het kwartier. VC Kangoeroes bleef niet bij de pakken zitten en hadden pech toen een knal van net buiten het 16-meter gebied via de binnenkant van de doelpaal terug in het veld verdween. Zoals meer gebeurd in voetbal werd onmiddellijk daarna een snelle counter van Het Loo in doel besloten (3-0) zodat het talrijk opgekomen publiek dacht dat de wedstrijd “gespeeld” was. Net voor rust kon het moedige VC Kangoeroes alsnog de stand op 3-1 brengen. Na de kampwisseling nam een meer gemotiveerd VC Kangoeroes resoluut de teugels in handen zonder echter een aansluitingstreffer te kunnen scoren. Het was integendeel zelfs Het Loo die via een prachtig vluchtschot (4-1) en een owngoal (5-1) de promotie naar de hoogste afdeling afdwongen. Een verdiende winnaar, zij het met een overdreven score, van een wedstrijd waarbij het leidende trio door beide partijen werd geprezen voor hun correcte leiding.

AS Belle Vue – Kloosterstraat 1-0 (n.v.)

Een alles of niets wedstrijd, met de degradatie uit de hoogste afdeling als inzet, tussen twee clubs uit Bornem moet veel spanning met zich brengen en dat was er ook. Op een schitterend speelveld en onder zeer ruime belangstelling waren beide teams, tijdens het aanvangskwartier, nog enigszins elkaars gelijke. Geleidelijk nam AS Belle Vue de teugels in handen en slechts dank zij enkele klasrijke tussenkomsten van de Kloosterstraat portier dat er diende gerust te worden met een blanco score. Na de thee bleef AS Belle Vue baas over een ondermaats presterend Kloosterstraat maar slaagde er echter niet in, mede door het schitterend optreden van de bezoekende portier, om de stand te openen zodat de verlengingen de beslissing moest brengen. Nadat zowel de doelpaal als de dwarsligger een helpende hand uitstak voor de bezoekers werd de “man van de match” dan toch verslagen en scoorde AS Belle Vue het meer dan verdiende beslissende doelpunt (1-0)
Ondanks enkele terechte gele kaarten en de uitsluiting van een bezoeker, welke een doorgebroken speler bij de trui nam, was het – voor de neutrale kijker - een heel aangenaam kijkstuk waarbij een uitstekende prestatie van het leidende trio dient vermeld te worden.

Het Loo - Bar Salon (5-0)

Op de laatste wedstrijd van de kompetitie waren er twee belangrijke wedstrijden in 2° A welke bepalend zijn voor het behalen van de titel. Zowel VC Kangoeroes als het Loo deelden de eerste plaats en hadden zelfs even veel gewonnen wedstrijden. Gezien de 0-2 winst van VC Kangoeroes tegen An Sibhin reeds gekend was mocht Het Loo geen puntenverlies lijden tegen Bar Salon, toch derde in het klassement. De verwachtingen, om een spannende wedstrijd te zien, werden al na 8 minuten de kop ingedrukt. Twee aanvallen van de thuisploeg brachten evenveel doelpunten met zich (2-0) en kon de wedstrijd als gespeeld beschouwd worden. Bar Salon was aanvallend echt onmondig en diende zelfs voor rust nog een 3-doelpunt te incasseren.
De 2-de speelhelft een identiek spelbeeld waarvan we enkel nog twee doelpunten van de thuisploeg dienen te onthouden en respect hebben voor het moedig verweer van Bar Salon. Dit alles brengt ons nu in een situatie dat een beslissende testwedstrijd tussen VC Kangoeroes en Het Loo dient gespeeld te worden met de titel en promotie naar de hoogste afdeling als inzet.
Als naar gewoonte hadden we, na afloop van de wedstrijd, nog een leerrijke babbel met enkele voetbalkenners die altijd trouw aanwezig zijn op de wedstrijden van Het Loo.

Racing Gobi B - Lunatics  (1-1)

The winner takes it all zou een gepast opschrift zijn voor deze wedstrijd, gezien bij winst - voor wie dan ook - de titel binnen schot was. Van bij de aanvang waren beide teams aanvallend ingesteld en reeds in de eerste min. diende de bezoekende portier op al zijn kunde beroep te doen om de nul op het bord te houden. Bij een mistasten van een Lunatics verdediger kwam de lokale spits alleen voor doel doch met een schitterende reflex werd de openingstreffer voorkomen. Stelselmatig namen de bezoekers het initiatief in handen en toonden zich, in de eerste speelhelft, de betere van R Gobi, met als orgelpunt een klasse doelpunt net voor de rust. Een dieptepas werd fout ingeschat waardoor de Luna aanvaller vanop een 20-tal meter vrij zijn kans kon gaan en  met een heerlijk lob bal de stand opende 0-1, een klasse doelpunt! Vanaf aanvang tweede speelhelft zette de thuisploeg meer druk op de bezoekende verdediging wat resulteerde in enkele doelkansen voor Gobi doch steeds was daar de kleurrijke doelman die alles uit zijn netten ranselde tot hij plots een "makkie" tussen handen en benen liep glippen en de bal slechts achter de doellijn kon vastgrijpen 1-1. De thuisploeg voelde de winst in hun bereik en drukten nu hun tegenstrevers op hun doel, kans op kans werd gemist en zelfs een strafschop kon, door een uitmuntende duiksprong van de Luna doelman, niet omgezet worden.De sfeer rond het veld was ludiek en aangenaam doch bij enkele spelers - van beide teams - overheerste de druk op hun presteren, wat resulteerde in 3 terechte uitsluitingen. In de laatste seconden van de wedstrijd schudde de absolute uitblinker van de match nog 3 wonderbare reflexen uit zijn mouw......from hero to zero...and back to hero ! Voor de neutrale toeschouwer was het een aangenaam kijk stuk met alles erop en eraan, terwijl het voor de talrijke supporters nagelbijten was tot het wedstrijdeinde. Vermeldenswaardig is ook de waardering voor de scheidsrechter van dienst welke door beide "clans" werd gefeliciteerd voor zijn optreden !

Airconsult - Olymp (1-2)

Onder zeer grote belangstelling ging deze absolute topper in 3° C van start, de thuisploeg had genoeg aan één punt om kampioen te spelen, de bezoekers daarentegen moesten winnen om hun kans op de titel gaaf te houden. Aanvankelijk viel er weinig te noteren tot omstreeks min. 12 Olymp op voorsprong kwam. Een doelschop kon door de lokale doelman niet klem genomen worden en een goed gevolgde Olymp spits scoorde een gemakkelijk doelpunt 0-1. Airconsult probeerde het evenwicht te herstellen doch kon dit via het afdwingen van doelkansen niet laten blijken en toen een goed genomen hoekschop aan de tweede doelpaal een vrijgelaten bezoeker bereikte stond de 0-2 zelfs op het bord.
Airconsult kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamers en scoorde de aansluitingstreffer enkele minuten na de herneming 1-2. Een aanval vanop links werd in de draai en in de vlucht enig mooi in doel getrapt wat meteen terug spanning in de partij bracht. De thuisploeg drukte nu de bezoekers in verdediging doch het ontbrak hen aan een beetje geluk om de partij in evenwicht te brengen. Olymp kreeg daardoor wat meer ruimte en bleef toch steeds gevaarlijk op de counter. Op een van die counters diende de Airconsult doelman de doorgebroken spits foutief te stoppen, zodat een uitstekend leidende ref, die blijkbaar gekend was in Branst en omgeving, de terechte rode kaart diende te trekken. Doelpunten werden er niet meer gescoord zodat de DJ van dienst zijn kunde kan herhalen bij de volgende en laatste wedstrijd van de kompetitie. Voor Olymp een thuiswedstrijd tegen Chossel Sport en voor Airconsult een thuistreffen tegen Thor Zaat Briel zodat gewonnen wedstrijd die Airconsult meer heeft dan zijn opponent hier wel de doorslag zal geven, tenzij ......

Felicitaties aan alle betrokken spelers voor hun totale inzet en ook een pluim aan alle supporters van zowel Airconsult als van de bezoekers welke er, samen met de kampioenen van Watertoren, voor een prachtige ambiance hebben gezorgd.

Umicore - P.S.K. De Klamper (1-3)

Met een voorsprong op hun rechtstreekse achtervolgers van liefst 9 punten diende PSK-De Klamper, leider in 2°afd. B, de gevaarlijke verplaatsing naar Umicore tot een goed einde te brengen. Slechts in het aanvangskwartier kon de Umicore gelijke tred houden met de bezoekers welke omstreeks min. 25 de stand openden (0-1). PSK-De Klamper nam geen genoegen met deze krappe voorsprong en bleef baas op het middenveld. De doelkansen om de scoor op te drijven werden soms vakkundig gemist en toen iedereen hun 2-de doelpunt verwachte scoorde de thuisploeg onverwachts de gelijkmaker (1-1). Een dieptepas werd de oorzaak van een visie verschil tussen de verdedigers van PSK-De Klamper en de voortreffelijk leidende scheidsrechter van 2 à 3 meter, zodat de soms te rumoerige spits van Umicore kon gelijkmaken.
De bezoekers drukten nu de thuisploeg in verdediging, scoorden vrij snel na de gelijkmaker hun 2-de doelpunt, en brachten de kers op de taart net voor affluiten 3-1. Met nog slechts drie wedstrijden te gaan hebben de bezoekers voldoende aan één punt om zich de verdiende kampioen te mogen noemen.

Kloostertsraat - AS Belle Vue  (3-1)

Deze wedstrijd genoot onze voorkeur, het is de derby der derby's in Bornem en nu zeker in acht genomen hun weinig benijdenswaardige rangschikking in hoogste afdeling van onze Federatie. Het werd weer een spannende en sfeervolle ontmoeting waarin, na amper 3 minuten, de thuisploeg aan de leiding kwam. Een inzenden vanop links werd door de lokale spits met een staalharde kopbal in doel verlengd 1-0.
AS Belle Vue bleef niet bij de spreekwoordelijke pakken zitten en scoorde reeds, bij een van hun volgende aanvallen, de gelijkmaker 1-1. Kloosterstraat, met zijn gekende inzet, bleef lichtjes baas over AS Belle Vue, zonder echter hun opponent in moeilijkheden te brengen zodat met een ongewijzigd stand de rust werd ingegaan.
Na de thee bleef de spanning het voetbal overheersen want beide teams slaagden er zelden in om gevaar te scheppen. Toch diende de thuisdoelman doelman, met een ultieme reflex, een doelpunt te voorkomen, wat even later door zijn overbuur met brio werd nagedaan. Toch diende hij zich echter gewonnen te geven toen Kloosterstraat in de kluts een tweede doelpunt scoorde 2-1. AS Belle Vue was nu verplicht alles op alles te zetten maar buiten enkele sporadische doelpogingen vonden zij geen opening in de thuisverdediging die konden terugblikken op een sterke partij. Wat in dergelijke situatie meer gebeurd, gebeurde hier ook want via een snelle counter scoorde Kloosterstraat de 3-1. Globaal genomen was AS Belle Vue dicht bij een gelijkspel maar Kloosterstraat werd toch de verdiende winnaar zij het met een overdreven scoor, maar daar zullen ze zeker niet van wakker liggen.

Swinchester - Watertoren  (2-1)

Ondanks de barre weersomstandigheden waren we getuige van een aangename wedstrijd waarbij alle ingredienten aanwezig waren om het een echte cupmatch te noemen. Stevige duels en dito slidings waren schering en inslag op een zwaar bespeelbaar veld en gezien de ref van dienst de voordeelregel perfect toepaste werd het spel niet te pas en te onpas onderbroken. Veel luchtduels waren uiteraard ook een onderdeel
van het gebeuren en het was na een slecht ontzetten met het hoofd dat de bezoekers op voorsprong kwamen, 0-1.
Veel hebben ze er echter niet van kunnen genieten want nauwelijks een 3-tal minuten later kwam de thuisploeg langszij via een vrije trap vanop 25 meter. Een streep, een flits, een bliksemschicht, dat waren de uitdrukkingen van de aanwezige toeschouwers bij dit enig mooi doelpunt waarbij de toch wel sterk acterende Watertoren doelman helemaal geen verhaal had. Met nauwelijks één echte doelkans voor de thuisploeg diende er toch gerust te worden bij deze 1-1 stand.
De tweede speelhelft bracht ongeveer hetzelfde spelbeeld, voor elke bal werd echt gestreden en het sierde het vertoon dat alle spelers zich ten volle gaven zonder zware fouten te begaan. Toen iedereen zich reeds verzoende met een gelijkspel werd net voor affluiten een dekkingsfout in de bezoekende verdediging afgestraft, 1-2 en einde wedstrijd. Een gelijkspel had voor beide teams gebracht wat ze verdienden maar  op basis van de schaarse doelkansen kan/mag men de zege van Swinchester nu ook niet echt onverdiend noemen. Watertoren stelde niet echt teleur maar hun beste wedstrijd was het nu ook niet bepaald, terwijl Swinchester steeds in zijn kansen bleef geloven. Met nog slechts 5 wedstrijden te spelen moet de voorsprong van 9 punten voor Watertoren wel volstaan.

Kaddish - Excelsior 81 (4-4)

Als afsluiter voor 2018 ging onze aandacht naar de ontmoeting tussen deze teams waarvan we bij voorbaat wisten dat dit wel een geladen wedstrijd zou kunnen worden. En dat werd het inderdaad want na amper 10 minuten hadden de bezoekers reeds een 0-2 voorsprong tegen Kaddish welke met amper 9 valide spelers de wedstrijd diende aan te vatten. Een grote verkeersopstoppen was er de oorzaak van dat enkele thuisspelers pas dan hun team konden vervolledigen. Het eerste doelpunt, nadat ze handig de buitenspelval omzeilden, en enkele minuten later via een knappe persoonlijke actie van de bezoekende midvoor
Gelukkig kon, net voor rust, FC Kaddish de aansluitingstreffer scoren via een heerlijke deviatie (1-2) en konden, zowel de spelers als de begeleiders wat stoom konden aflaten na een wedstrijdhelft waarin het verbale de hoofdrol speelde en voetbal slechts op de 2-de plaats kwam.
Nauwelijks afgetrapt of Excelsior 81 kon de stand opdrijven, een vrije trap werd aan de tweede doelpaal via het hoofd knap in doel verlengd 1-3. Kaddish bleef niet bij de pakken zitten en kwam terug in de wedstrijd na een onhoudbaar afstandsschot 2-3. In het laatste gedeelte van de wedstrijd steeg de spanning ten top, eerst benutte de thuisploeg een flater van de bezoekende doelman (3-3) onmiddellijk gevolgd door een mistasten in de Kaddish defensie waardoor, met nog slechts luttele minuten te gaan, Excelsior 81 terug de leiding nam 3-4. Als klap op de vuurpijl werd de wedstrijd alsnog met een gelijkspel afgefloten. Een schot op doel werd door de bezoekende portier gelost en een goed gevolgde Kaddish speler had de bal maar in te trappen 4-4 !
Na afloop wedstrijd was de sfeer, zoals het in feite ook tijdens de wedstrijd zelf zou moet zijn, zeer aangenaam en was er voldoende stof om na te praten, wat we ook, met beide partijen, gedaan hebben.
Prettige feestdagen en tot in 2019 !!

FC Rooienhoek - BH Ljiljani (1-1)

Met slechts 4 punten verschil tussen beide clubs, waarvan de thuisploeg nog een wedstrijd minder heeft gespeeld, was er, bij aanvang wedstrijd toch wel enige spanning te noteren. Aanvankelijk had BH Ljiljani het meesterschap op het middenveld en waren enkele individuele acties niet van gevaar ontbloot. De thuisploeg speculeerde meer op de tegenaanval doch van doelkansen kon men toch geen gewag maken. De bezoekers openden de stand na een lichte aarzeling in de Rooienhoek defensie waardoor de Ljiljani aanvaller alleen voor doel kwam en de bal rustig naast de uitgelopen doelman in de netten deponeerde (0-1). Op dat moment een verdiende voorsprong van een eerste speelhelft waarvan de ijskoude wind zeker een hoofdrol speelde bij de toch vrij talrijk opgekomen supporters en waarbij het vertoonde spel zeker niet hart verwarmend kon genoemd worden. Na de warme thee, voor sommigen een steenkoude Duvel, waren we getuige van een betere speelhelft waarin de thuisploeg toch door enkele gevaarlijke aanvallen de Ljiljani verdedigers onder druk zette. Dit werd, omstreeks min. 60 bekroond met een verdiende gelijkmaker. Na een afgeweerde hoekschop werd de bal door een bos van benen in doel verlengd (1-1). De duels werden steviger, gelukkig nooit brutaal zodat een goed leidende ref iedereen de warmte instuurde na een logisch gelijkspel.

Gooma - FC Kiel 2 (1-10)

Als, na amper 11 minuten, de bezoekers al 3 maal hebben gescoord en zij de rust bereiken bij een 0-6 stand, kan men moeilijk van een wedstrijd spreken. Doelpunt één, twee en drie, mochten gescoord worden in zeer verdacht omstandigheden en dank zij de zeer sportieve houding van de thuisspelers ontaarde de wedstrijd gelukkig niet. Na rust stond er verder geen maat Kiel 2 zodat hun 10 gescoorde doelpunten geenszins overdreven kunnen genoemd worden. Dat Gooma toch een eer reddend doelpunt scoorde getuigde enkel van hun volharding in dit gebeuren waarin de ref van dienst zeer zeker een off(side) day had !

Toreke - Sporting Neerland (2-5)

Binnen het aanvangskwartier zag het er voor Toreke niet bepaald rooskleurig uit. Sporting Neerland, technisch zeer sterk, klom op voorsprong na een goed opgezette aanval (0-1) om enkele minuten later, via een knal van in de middencirkel (!!) een geruststellend 2-de doelpunt te scoren. De gedachte om hier een monsterscore te beleven werd echter snel de kop ingedrukt want na een mistasten in de bezoekende verdediging kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd (1-2). Neerland bleef domineren maar diende toch, net voor rust, de gelijkmaker te incasseren, na een uitstekend uitgevoerde counter van Toreke (2-2). Na rusten stond er werkelijk geen maat op Sporting Neerland en werd de thuisploeg, toch op de 3-de plaats in de rangschikking - gewoon weggespeeld door de superieure leiders uit Wilrijk. Eindstand 2-5 wat geenszins overdreven kan genoemd worden. Eén minpunt, in deze toch wel fair gespeelde partij, was de kwetsuur van een bezoeker welke, na een onopzettelijke trap op de achillespees het veld diende te verlaten en voor verdere verzorging naar het hospitaal werd gevoerd. Hopelijk met geen al te negatieve gevolgen.

Racing Gobi - AS Belle Vue (1-3)

De thuisploeg zou wel snel de maat nemen van AS Belle Vue...dat was in ieder geval de verwachting van de meeste aanwezigen, maar dat verwachtingen niet altijd worden ingelost werd in deze wedstrijd nogmaals bewaarheid. As Belle Vue, in de rangschikking van onze eerste afdeling, op een niet benijdenswaardige plaats, speelde een zeer opportune wedstrijd en strafte tijdens de eerste speelhelft 2 x balverlies in de lokale verdediging af met evenveel doelpunten 0-2. Na rust drukte Racing Gobi de bezoekers tegen hun doel doch door overhaasting, pech en een uitstekend spelende centrale verdediger van AS Belle Vue, kon de thuisploeg geen aansluitingstreffer scoren. Toen ze, in het laatste kwartier, nog een 3-de treffer diende te slikken, was de wedstrijd gespeeld en was het eer reddend doelpunt in de slotminuut slechts wat zalf op de wonde 1-3. Uiteraard ontgoocheling bij Racing Gobi welke 0 op 6 haalden tegen een karakter vol Belle Vue en begrijpelijke frustratie bij enkelingen van de thuisploeg, maar of ze dit (en nog andere zaken) moeten uiten meer dan een half uur na de wedstrijd....daar hebben wij, samen met de positief ingestelde leiders van de thuisploeg, toch onze bedenkingen......' t zal wel in hun DNA zitten waarschijnlijk.

Houtbeurs A - Amber A  (0-1)

Van deze wedstrijd is de samenvatting ergens vrij kort te formuleren....een "net niet" voor de thuisploeg of.....als men niet scoort kan men ook nooit winnen. Doelkansen bij de vleet, zeker in de eindfase van de wedstrijd, toen de thuisploeg alsnog probeerde de verdiende gelijkmaker op het bord te brengen. Doch een verbeten Amber verdediging gaf geen krimp zodat zij met een gevleide overwinning richting kleedkamer trokken. Nochtans had de wedstrijd ook een grotere score voor Amber kunnen brengen want via hun snelle spitsen waren hun counters niet van enig gevaar ontbloot en diende de Houtbeurs doelman het onderstuit de kan te halen om geen tweede doelpunt toe te staan. Het beslissende doelpunt kwam er omstreeks min. 16 toen een lichte twijfel in de lokale verdediging de aanleiding ervan werd. Globaal genomen een fair betwiste wedstrijd tussen twee teams welke fairplay naar waarde schatten !!

SK Watertoren - FC V.B.  (4-0)

Als je de rangschikking bekijkt in afd.2C, met de wetenschap dat het hier ook een derby betreft, verwacht men wel vuurwerk in deze "topper". Maar in plaats van een topper, werd het een "flopper" van jewelste. Buiten het aanvangskwartier, waarin beide teams elk één doelkans versierden, was de thuisploeg overdonderend baas over een echt ontgoochelend FC V.B. Zeker nadat de rust werd bereikt bij een 2-0 stand voor de enige club in onze Federatie die een "openlucht kantine" heeft en de scheidsrechters verstoken blijven van een eventueel warm drankje. Het eerste doelpunt via een vrije trap, met het hoofd in doel omgezet en het tweede, net voor inrukken, via een gestrekt schot van net buiten het 16 meter gebied.
Na de verfrissing werd het werkelijk één richtingsvoetbal voor Watertoren dat in alle gelederen de betere was van zijn moedige opponent. Dat dit meesterschap met slechts 2 doelpunten werd bekroond, was uitsluitend te wijten aan een bepaald nonchalant optreden van de lokale spitsen en enkele knappe reddingen van de bezoekende doelman. Geen topper qua wedstrijd, maar wel één topper op het veld welke na afloop wedstrijd welgemeende felicitaties in ontvangst mocht nemen van zowel winnaars als verliezers.

03/11/2018 Olymp - Airconsult (3-4)

Beide teams, voorlopig toonaangevend in 3° afd. C , maakten er een gesmaakte vertoning van. Van bij de aanvang van dit treffen, bijgewoond door een flinke schare supporters, was de spelstijl van beide teams zeer duidelijk. Airconsult via technisch voetbal terwijl de thuisploeg steeds de lange bal hanteerde om zodoende hun snelle spitsen in stelling te brengen. Het aanvangskwartier was voor Airconsult welke de stand openden via een inzenden vanop rechts. Via het been van een Olymp verdediger kwam de bal in het bezit van de bezoekende spits, die de bal tegen de netten trapte, 0-1. Olymp kwam beter in de wedstrijd en scoorde de gelijkmaker via een vrije trap (1-1) om net voor de rust zelfs op voorsprong te komen (2-1).
Amper afgetrapt of Airconsult kwam op gelijke hoogte via een mistasten van de nochtans uitmuntend keepende Olymp doelman (2-2). Beide teams kregen uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen doch door overhaasting werden enkele wenkende doelkansen niet benut, tot een inzenden van Olymp door de bezoekende doelman onoordeelkundig werd weggewerkt en een Olymp spits zijn ploeg terug op voorsprong bracht (3-2). Airconsult drukte nu de thuisploeg in verdediging en na het missen van een open doelkans en een knal tegen de doelpaal scoorden ze, via een voor sommigen betwistbare strafschop, alsnog de verdiende gelijkmaker (3-3). De klap op de vuurpijl kwam er dan - in blessure tijd - toen een goed genomen hoekschop met een forse kopstoot in doel werd verlengd en er alsnog een winnaar uit dit duel kwam (3-4). Nooit lag ontgoocheling en euforie zo dicht bij elkaar na een topwedstrijd waarvan positieve sfeer en spanning een groot gedeelte waren. Felicitaties aan alle spelers voor hun faire houding in deze topper, geleid door een ref die de wedstrijd goed aanvoelde en daarvoor ook eens mag vermeld worden.

29/10/2018 De Kroon VC - FC Kiel 2 (1-2)

Onze keuze viel op deze wedstrijd om twee redenen, één - om kennis te maken met nieuwkomer FC Kiel 2 en twee - omdat het al enkele jaren geleden was dat we nog eens in 't Fortje van Merksem waren geweest, ooit mijn thuishaven voor een paar maanden tijdens mijn legerdienst.....in "deezekes tijd" !! Het bleek, achteraf bekeken, een gelukkige keuze te zijn geweest want we waren getuige van een aangename en spannende wedstrijd op een vrij hoog niveau gespeeld. Beide teams gingen voluit voor de 3 punten en waren elkaars gelijke tot aan de rust (0-0), mede door het uitstekend presteren van de bezoekende doelman.
Na de rustpauze opende een goed spelend De Kroon de stand. Een hoekschop, doorgekopt aan de eerste doelpaal werd prachtig met het hoofd verlengd tot in doel (1-0). De bezoekers, co leiders in deze reeks, bleven echter niet bij de pakken zitten en scoorden de gelijkmaker op een bijna identieke wijze als de thuisploeg (1-1). Luttele minuten voor het einde scoorden de bezoekers het winnende doelpunt, waarbij de lokale doelman, door een onschuldige botsing, het veld diende te verlaten. Hierdoor gingen de 3 punten naar 't Kiel en bleef het moedige De Kroon verstoken van een verdiend gelijk spel. Het positieve van deze wedstrijd was, buiten het goed weer, het goede voetbal van beide teams, de spanning en de bemoedigende leiding van de scheidsrechter van dienst. Het negatieve punt, jammerlijk genoeg, was de mentaliteit/houding van enkelingen uit het bezoekende kamp, zeker van enkele begeleiders met als klap op de vuurpijl een afgevaardigde die eerst de ref op de meest negatieve wijze bekritiseerde om dan naar zijn spelers te roepen dat ze moesten zwijgen tegen de scheidsrechter.....van de omgekeerde wereld gesproken !! Na afloop hadden we nog een aangenaam gesprek met de "directie" van VC De Kroon alsmede een verrassende ontmoeting met enkele oud gedienden.