KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde - dinsdag 13 november 2018

Al jarenlang schrijft onze reporter ter plaatse een samenvatting van de wedstrijd in ons 2 wekelijks blad "SKOOR".
Omdat niet iedereen deze omzendbrief ontvangt zetten we vanaf heden dit verslag ook online.

SK Watertoren - FC V.B.  (4-0)

Als je de rangschikking bekijkt in afd.2C, met de wetenschap dat het hier ook een derby betreft, verwacht men wel vuurwerk in deze "topper". Maar in plaats van een topper, werd het een "flopper" van jewelste. Buiten het aanvangskwartier, waarin beide teams elk één doelkans versierden, was de thuisploeg overdonderend baas over een echt ontgoochelend FC V.B. Zeker nadat de rust werd bereikt bij een 2-0 stand voor de enige club in onze Federatie die een "openlucht kantine" heeft en de scheidsrechters verstoken blijven van een eventueel warm drankje. Het eerste doelpunt via een vrije trap, met het hoofd in doel omgezet en het tweede, net voor inrukken, via een gestrekt schot van net buiten het 16 meter gebied.
Na de verfrissing werd het werkelijk één richtingsvoetbal voor Watertoren dat in alle gelederen de betere was van zijn moedige opponent. Dat dit meesterschap met slechts 2 doelpunten werd bekroond, was uitsluitend te wijten aan een bepaald nonchalant optreden van de lokale spitsen en enkele knappe reddingen van de bezoekende doelman. Geen topper qua wedstrijd, maar wel één topper op het veld welke na afloop wedstrijd welgemeende felicitaties in ontvangst mocht nemen van zowel winnaars als verliezers.

03/11/2018 Olymp - Airconsult (3-4)

Beide teams, voorlopig toonaangevend in 3° afd. C , maakten er een gesmaakte vertoning van. Van bij de aanvang van dit treffen, bijgewoond door een flinke schare supporters, was de spelstijl van beide teams zeer duidelijk. Airconsult via technisch voetbal terwijl de thuisploeg steeds de lange bal hanteerde om zodoende hun snelle spitsen in stelling te brengen. Het aanvangskwartier was voor Airconsult welke de stand openden via een inzenden vanop rechts. Via het been van een Olymp verdediger kwam de bal in het bezit van de bezoekende spits, die de bal tegen de netten trapte, 0-1. Olymp kwam beter in de wedstrijd en scoorde de gelijkmaker via een vrije trap (1-1) om net voor de rust zelfs op voorsprong te komen (2-1).
Amper afgetrapt of Airconsult kwam op gelijke hoogte via een mistasten van de nochtans uitmuntend keepende Olymp doelman (2-2). Beide teams kregen uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen doch door overhaasting werden enkele wenkende doelkansen niet benut, tot een inzenden van Olymp door de bezoekende doelman onoordeelkundig werd weggewerkt en een Olymp spits zijn ploeg terug op voorsprong bracht (3-2). Airconsult drukte nu de thuisploeg in verdediging en na het missen van een open doelkans en een knal tegen de doelpaal scoorden ze, via een voor sommigen betwistbare strafschop, alsnog de verdiende gelijkmaker (3-3). De klap op de vuurpijl kwam er dan - in blessure tijd - toen een goed genomen hoekschop met een forse kopstoot in doel werd verlengd en er alsnog een winnaar uit dit duel kwam (3-4). Nooit lag ontgoocheling en euforie zo dicht bij elkaar na een topwedstrijd waarvan positieve sfeer en spanning een groot gedeelte waren. Felicitaties aan alle spelers voor hun faire houding in deze topper, geleid door een ref die de wedstrijd goed aanvoelde en daarvoor ook eens mag vermeld worden.

29/10/2018 De Kroon VC - FC Kiel 2 (1-2)

Onze keuze viel op deze wedstrijd om twee redenen, één - om kennis te maken met nieuwkomer FC Kiel 2 en twee - omdat het al enkele jaren geleden was dat we nog eens in 't Fortje van Merksem waren geweest, ooit mijn thuishaven voor een paar maanden tijdens mijn legerdienst.....in "deezekes tijd" !! Het bleek, achteraf bekeken, een gelukkige keuze te zijn geweest want we waren getuige van een aangename en spannende wedstrijd op een vrij hoog niveau gespeeld. Beide teams gingen voluit voor de 3 punten en waren elkaars gelijke tot aan de rust (0-0), mede door het uitstekend presteren van de bezoekende doelman.
Na de rustpauze opende een goed spelend De Kroon de stand. Een hoekschop, doorgekopt aan de eerste doelpaal werd prachtig met het hoofd verlengd tot in doel (1-0). De bezoekers, co leiders in deze reeks, bleven echter niet bij de pakken zitten en scoorden de gelijkmaker op een bijna identieke wijze als de thuisploeg (1-1). Luttele minuten voor het einde scoorden de bezoekers het winnende doelpunt, waarbij de lokale doelman, door een onschuldige botsing, het veld diende te verlaten. Hierdoor gingen de 3 punten naar 't Kiel en bleef het moedige De Kroon verstoken van een verdiend gelijk spel. Het positieve van deze wedstrijd was, buiten het goed weer, het goede voetbal van beide teams, de spanning en de bemoedigende leiding van de scheidsrechter van dienst. Het negatieve punt, jammerlijk genoeg, was de mentaliteit/houding van enkelingen uit het bezoekende kamp, zeker van enkele begeleiders met als klap op de vuurpijl een afgevaardigde die eerst de ref op de meest negatieve wijze bekritiseerde om dan naar zijn spelers te roepen dat ze moesten zwijgen tegen de scheidsrechter.....van de omgekeerde wereld gesproken !! Na afloop hadden we nog een aangenaam gesprek met de "directie" van VC De Kroon alsmede een verrassende ontmoeting met enkele oud gedienden.