KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde Van... - maandag 15 april 2024

Club BP - Rooienhoek  3-2

Deze wedstrijd, gespeeld in het kader van de Beker R. Van Bouwel,  werd een aangenaam kijkstuk. Na een studieronde, waarin beide teams de bal goed rond speelden, werd het eerste schot op doel pas genoteerd na het aanvangskwartier. Enkele minuten later opende de thuisploeg de stand via een terecht gefloten strafschop, keurig in doel omgezet (0-1). Na rust kwam Rooienhoek binnen de minuut op gelijke hoogte (1-1).  Club BP kwam terug op voorsprong door een flater in de bezoekende verdediging  en diepte die voorsprong uit naar 3-1 door een goed getrapte hoekschop die met een heerlijk vluchtschot werd afgerond. De bezoekers konden nog milderen na een mistasten in de lokale verdediging. Een logische overwinning van Club BP welke ook de betere waren in de strafschoppen (4-3).

Kloosterstraat A - Ruisbroek Next  3-3

De laatste speeldag van de competitie bracht een dubbele confrontatie tussen tussen twee teams van Kloosterstraat en twee teams van Ruisbroek. Nadat Kloosterstraat B een ruime overwinning had behaald tegen Ruisbroek met 8-0, was de volgende ontmoeting tussen de A ploeg van Kloosterstraat en Ruisbroek Next een match met inzet. De thuisploeg diende best drie punten te behalen om de degradatie te vermijden. Onder zeer ruime belangstelling begon de wedstrijd uitstekend voor Kloosterstraat A want nauwelijks gestart of de bordjes wezen al direct 1-0
Toen na een kwartier  de thuisploeg een 2-de doelpunt aantekende was het, volgens enkele lokale kenners, een kat in een bakje. Ruisbroek liet zich niet onbetuigd en scoorde net voor rust, via het hoofd, een heerlijk doelpunt (2-1). Na rust kwam er toch meer spanning, de thuisploeg lukte er maar niet in om het verlossende 3-de doelpunt aan te tekenen en de bezoekers bleven, zij het via sporadische counters, meer en meer in hun kansen te geloven. En het onvermijdelijke gebeurde dan toch een tiental minuten voor affluiten. Ruisbroek Next scoorde niet alleen de gelijkmaker maar scoorde ook nog een derde doelpunt vier minuten voor het einde van de wedstrijd.
Van spanning gesproken, tot seconden voor het einde, de thuisploeg er alsnog er in slaagde om de gelijkmaker te netten en het behoud in de 2de afdeling verzekerde. Hoed af voor alle acteurs en ook voor de scheidsrechter die het bij momenten niet onder de markt had.
Bedankt Kloosterstraat voor deze fijne afsluiter en bedankt Jan voor de vriendelijke attentie !

Katastroof - Sporting Olympia   0-1

Een absolute topper in 3de afdeling B en dat was ook waar te nemen  op en rond het veld. In de eerste periode was er in feite niets noemenswaardig te noteren buiten het doelpunt omstreeks het kwartier. Een hoekschop dwarrelde naar de tweede paal en eindigde in het lokale doel (0-1). Beide doelmannen waren echt werkloos in deze gelijk opgaande eerste helft met misschien een licht voordeel voor de bezoekers.
Totaal anders was het spelbeeld na rust, Katastroof speelde nu veel korter op de bal, waren gezond agressief en speelden Sporting Olympia echt in de verdrukking.
Overhaasting van de lokalen spitsen en toch wel knap verdedigend werk van de bezoekers deed de spanning stijgen. Luid aangemoedigd door hun vrouwelijke supporters, die zich tegoed deden aan de schuimwijn die in feite voorzien was voor de kampioenen in spé, waren niet voldoende om de gelijkmaker te noteren zodat Sporting Olympia onverdiend met de drie punten naar Katelijne vertrok.

Sava A - AC De Heide 2-2

Onder ruime belangstelling werd deze topper al van bij de aanvang een spannende bedoening. Beide teams speelden de aanvallende kaart wat het spektakel alleen ten goede kwam. Sava A, met technisch vernuft, kreeg de eerste doelkans doch kon die niet verzilveren en de tegenaanvallen van de bezoekers waren ook niet van gevaar ontbloot. De wedstrijd barste los omstreeks minuut 11 toen een van de Sava spitsen een inzenden vanop links met het hoofd in doel devieerde (1-0). Amper enkele minuten later werd de voorsprong teniet gedaan, bijna op identieke wijze als het Sava doelpunt. Voorlopig bleef de thuisploeg de meerdere maar hadden wel het geluk aan hun kant toen de dwarsligger hen ter hulp kwam. Na rust kwamen de bezoekers het beste uit de kleedkamer want via een rechtstreekse vrije trap van buiten de 16m.werd het 1-2. Sava deed er alles aan om terug in de wedstrijd te komen en slaagde er finaal ook in nadat hun doelman eerst enkele knappe saves uit zijn mouw had geschut (2-2). De spanning bleef tot het eindsignaal want zowel Sava als AC De Heide kregen nog een reuze mogelijkheid om de winnende treffer aan te tekenen. Ons inziens een billijk gelijkspel van een reuze partij voetbal tussen  twee teams die zich volledig hebben ingezet met een extra pluim naar de scheidsrechter toe.

Antwerp Boys - Het Loo  3-0

Leider in 2° C, diende partij te geven aan hun naaste belager Antwerp Boys. Bij winst zou Het Loo een ruime voorsprong hebben om de laatste 5 wedstrijden aan te vatten en zou de titel in handbereik liggen. Antwerp Boys nam van bij het begin de teugels in handen en speelde bij momenten zeer goed voetbal wat beloond werd met het openingsdoelpunt 1-0. Enkele minuten later kreeg de thuisploeg een uitstekende mogelijkheid om de score te verdubbelen maar dank zij een knappe reflex van de bezoekende portier bleef de stand ongewijzigd. Het Loo had moeite om het hoofd boven water te houden en kon pas, net voor rust, bijna een doelpunt maken doch de bal werd net voor de doellijn gekeerd. Een 5-tal minuten na rust werd, na hoekschop, de 2-0 aangetekend. Het Loo deed er alles aan om een aansluitingstreffer te maken doch stuitte op een stug verdedigende thuisploeg. Het spel werd wat bitsiger wat finaal resulteerde in de uitsluiting via een 2-de gele kaart van een lokale verdediger. De man was dermate gefrustreerd dat de dug-out werd getest om daarna een emmer het zelfde lot te laten ondergaan. Beide onderwerpen bleken echter van uitstekende makelij te zijn want de dug-out is nog steeds ongeschonden en voor zover ik weet is de emmer niet lek. Ondanks hun numerieke minderheid slaagde de Antwerp Boys er nog in om, net voor affluiten, de 3-0 eindstand op het bord te brengen.

Benne 1980 B - Rooienhoek  1-9

Toen Rooienhoek na 11 minuten de stand opende hadden ze reeds twee open doelkansen niet benut en had de dwarsligger de thuisploeg een handje geholpen. Rooienhoek benutte elke meter van het A-veld van Ternesse en liet Benne geen kans om in de wedstrijd te komen. De snelheid van uitvoering samen met het technisch vernuft van de bezoekers werd Benne te machtig zodat bij de rust een niet eens overdreven 1-4 cijfers op het bord stond. Te onthouden waren zeker enkele knappe doelpunten, zoals een streep vanop 25 meter in de winkelhaak. Benne verweerde zich met de moed der wanhoop en mocht ook een doelpunt noteren, zij het dan gescoord door een bezoekende verdediger.
In het tweede gedeelte van de wedstrijd, voor zover die er nog was, noteerden we nog enkele flitsende doelpunten van de bezoekers wat finaal de eindscore op net geen 10 doelpunten bracht voor Rooienhoek.

Racing Gobi A  -  AC De Heide  2-4

Van bij de aanvang werd er door beide teams aanvallend voetbal gespeeld, wat direct resulteerde in enkele spannende wedstrijdmomenten. Omstreeks het kwartier werd de thuisploeg door het doelkader geholpen en bleef de nul op het bord mede door een schitterende reflex van hun doelman. Racing Gobi was technisch de betere van hun tegenstanders wat resdulteerde in twee doelpunten. In min. 20 werd een kleine dekkingsfout aan de tweede paal genadeloos afgestraft (1-0), terwijl enkele minuten later de lokale spits een schitterend doelpunt scoorde. Controle met de borst en in de draai de bal staalhard in doel trappen (2-0).

AC De Heide liet zich niet onbetuigd en voetbalde enkele kansen bij elkaar en kon pas, net voor rusten, één ervan verzilveren (2-1 ).

Na de rust was het AC De Heide die de touwtjes in handen nam, baas werd op het middenveld en via een knap vluchtschot de verdiende gelijkmaker scoorde (2-2). Racing Gobi moest in het laatste kwartier zijn meerdere erkennen en werd in min 63 volledig uit verband gespeeld met de winnende treffer tot resultaat. Enkele minuten later werd de eindscore, via een terecht toegekende 11 meter, bereikt van een wedstrijd die zeer aangenaam om volgen was.

Brik Pele - Benne A  4-0

Hoe snel kan een doelpunt gemaakt worden, het antwoord is heel snel, want nauwelijks afgetrapt of binnen de 60 seconden kon de bezoekende doelman de bal uit zijn netten halen.Een hoge center voor doel, weggewerkt door de verdediging. De rebound werd in een tijd op de slof genomen en de 1-0 stond op het bord.! Benne herstelde zich van deze opdoffer maar trof de doelpaal op weg naar de gelijkmaker. Dat de 1-0 ook de ruststand werd, was voornamelijk te danken aan enkele knappe reddingen van de Benne doelman. Na de pauze werd een dekkingsfout in de bezoekende verdediging genadeloos afgestraft via een heerlijke lobbal (2-0) om vervolgens via een knal van buiten de 16 meter de 3-0 aan te tekenen. Het 4-de doelpunt was misschien wel het mooiste, na een vlotte combinatie werd de eindstand bereikt (4-0) in een toch wel aangename match om volgen. Een vlotte overwinning van de thuisploeg, met een enigszins overdreven score, tegen een moedig Benne die in feite nooit onderlag qua spel, maar afgerekend werd door een efficient Brik Pele.

Belle Vue - Schonenberg  0-0

Wij waren getuige van een spannende wedstrijd waarin aanvallen wel degelijk aan de orde was. Beide teams gingen volop hun kans doch slaagden er niet in om te scoren, Schonenberg trof 2 maal de dwarsligger terwijl Belle Vue een strafschop zag gestopt worden door de bezoekende doelman. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het duidelijk dat de maker van een doelpunt wel eens de winnaar van de wedstrijd zou zijn. Jammer genoeg bleven de talrijk opgekomen toeschouwers op hun honger zitten en deelden beide teams de punten. Een juiste uitslag en qua fairplay 10 op 10 ! De absolute uitblinker was de ref van dienst die graag de felicitaties van beide ploegen in ontvangst nam, knap werk !!

Houtbeurs - Bar Salon  0-0

In een gelijk opgaande eerste helft dienden geen noemenswaardige acties genoteerd te worden met uitzondering van een open doelkans voor de thuisploeg. Na een goed opgezette aanval werd de lokale spits afgezonderd voor doel, doch zijn poging werd door de Bar Salon doelman gestuit. Na rust een idem dito spelbeeld waarin pas, tijdens het laatse kwartier, de leider wat druk kon zetten op de Houtbeurs verdediging. Scoren was er vandaag niet bij zodat beide teams met dit gelijkspel vrede moesten nemen en dit na een uiterst fair betwiste partij.

Watertoren - Sava A  1-1

De eerste helft was zeer aangenaam om volgen, met bij momenten uitstekend voetbal van beide teams. Na een gelijkopgaand aanvangskwartier miste de thuisploeg een open doelkans en ook Sava A kwam dan niet scoren en zag een knal van buiten de 16 meter tegen de dwarsligger gaan. Na de drinkpauze een idem spelbeeld tot net voor rust Watertoren de 1-0 op het bord bracht. Na een knappe aanval werd de lokale spits alleen voor doel gebracht en ijzig kalm benutte hij deze doelkans. De tweede speelhelft, was in feite een kopie van de eerste helft. Sava A scoorde de verdiende gelijkmaker op identieke wijze als hun tegenstrever. Watertoren trapte ook tegen de deklat, Sava A miste ook nog een supergrote doelkans. Tot daar het positieve. Spijtig genoeg werden, door enkele dubieuze beslissingen, de gemoederen wat verhit.
Gelukkig bleef het alleen bij het verbale.

De Bruurs - FC V.B. 8-0

Een verslag maken van een gebeurtenis is in principe poepsimpel, maar wat als er in feite weinig of niks te vermelden valt ? Of toch, VB met slechts 10 valide spelers aan de aftrap en op het kwartier al 2-0 achter, dat werd mij aan de rust door de ref gemeldt. Was het de warmte of wat dan ook, mijn GPS stuurde mij eerst naar de andere kant van Boom richting de hockey velden. Vandaar dat ik pas omstreeks minuut 16 ter plekke kwam.en toch nog getuige was van 2 doelpunten wat de ruststand op 4-0 bracht. Als dan bij de rust de bezoekers nog slechts met 9 spelers verder kunnen dan kan U al wel begrijpen dat er vanaf minuut 36 niets noemenswaardig te noteren viel. In deze verzengende hitte scoorde De Bruurs nog 4 doelpunten, of waren het er 5, wat deed het er nog aan toe ? Respect voor alle spelers en in het bijzonder voor de doelman van de bezoekers die meer dan de dubbele cijfers uit zijn netten hield. Wat zal die eerste pint gesmaakt hebben, schol mannen !

Racing Gobi A - Club BP  3-0

Het werd een aangename opener van het nieuwe seizoen tussen twee teams die vol overgave hun kans gingen om de wedstrijd te winnen. Reeds na 5 minuten hadden de bezoekers een uitstekende gelegenheid om de score te openen doch hun poging strandde op de doelpaal. De thuisploeg deed het dan iets beter want omstreeks het kwartier werd het 1-0. Een knap opgezette aanval zonderde de locale spits alleen voor doel af welke deze kans ten volle benutte.
Net voor de rust kon Club BP de stand in evenwicht brengen doch ook nu werd deze doelkans op onbegrijpelijke wijze gemist. Racing Gobi kwam het beste uit de kleedkamer en benutte ten volle het soms onnodig balverlies van Club BP.
Eerst werd, met een heerlijke lobbal, de 2-0 op het bord gebracht om dan, met een fijn stiftertje de wedstrijd te beëindigen.
Finaal een aangename wedstrijd om volgen tussen twee teams die respect hadden voor elkaar ook tegenover de ref van dienst die zich perfect manifesteerde.......een leuk begin van het seizoen 23/24 !!